Дома / Вицови / Плавуши (страна 36)

Плавуши

Плавуша на одмор

Плавуша во Грција на одмор. И приоѓа некој Грк, и подава рака, и вели:
– Христос Пападопулос.
– Навистна Пападопулос!

Дома?

– Зошто во град има се повеќе плавуши?
– Па, не знаат да се вратат дома.

Разговор

Две плавуши разговараат
-Што ли зборат машките кога се сами?
-Па, ваљда исто што и ние!
-Како не им е срам????

Размислување

Во авион на сред лет пилотот и се обраќа на патниците:
– Дами и господа, еден од нашите мотори откажа, меѓутоа не грижете се, имаме уште три мотори, едноставно летот ќе трае еден час повеќе.
После половина саат повторно обраќање:
– Уште еден мотор откажа, летот ќе трае два часа подолго… можеме да летаме и со два мотора.
Еден час подоцна, повторно пилотот:
– За жал уште еден мотор откажа, ќе доцниме три часа… не грижете се, се уште имаме еден мотор.
На ова една плавуша се обраќа на човекот до неа:
– Ако изгубиме уште еден мотор, останавме цел ден во воздух!.

Совет

– Што да направиш ако плавуша фрли бомба кон тебе?
– Извади го осигурачот и фрли и ја назад.

Течност

Плавуша оди на гинеколог:
– Докторе, на сите реклами за влошки, течноста е плава, а кај мене е црвена.

Виц на годината (2005)