Дома / Вицови / Плавуши (страна 35)

Плавуши

Плавуша…

Зошто плавуша кога се гледа во огледало ги затвара очите?
– Затоа што сака да се гледа себеси како спие.

Интелегенција

– Што станува кога плавуша ќе премине граница на некоја земја?
– Просечниот коефициент на интелигенција на едната земјата расте, а на другата се намалува.

Разговор

Зборуваат две плавуши по телефон.
– Добар ден, дали е тоа телефонскиот број два, два, шест, еден, два, седум!
– Не, ова е двеста дваесет и шест, сто дваесет и седум!
– Упс, извинете што ве разбудив.
– Нема врска и онака ѕвонеше телефонот!

Екстра-големи кондоми

Влегува плавуша во аптека и прашува:
– Дали имате екстра-големи кондоми?
– Да, имаме. Сакате ли да купите?
– Не, благодарам. Ќе ви пречи ли ако седам покрај вратата и чекам некој да купи од нив?

За овде ми е

Застанала плавуша пред трафика:
– Дајте ми еден кондом.
– Да ви го завиткам или…?
– Не фала, за овде ми е…

Збунка

Решаваат плавуши крстозбор и едната прашува:
– Како е правилно, Ирак или Иран?

Абортирање

– Како абортира плавуша?
– Се качува на кров и го тепа штркот.

Аналгин

Може ли плавуша да не забремени ако користи аналгин?
– Може, ако го држи меѓу нозе и пази да не и падне.

Осигурач

– Што да правиш ако плавуша фрли осигурач накај тебе?
– Бегај подалеку, има граната во устата.

Од 3-6 години

Некоја плавуша купила слагалица, ја сложила за три месеци и пукнала од радост, зашто на кутијата пишувало од 3-6 години.