Дома / Вицови / Плавуши (страна 30)

Плавуши

Спротивности

Зошто плавушите сакаат паметни мажи?
– Спротивностите се привлекуваат.

Пред огледало

Што прави плавуша пред огледало со затворени очи? Сака да се види каква е кога спие.

Шахта

Плавуша оди по улица и пага во шахта и целата испокрсена вели:
– Фала богу што шахтата е отворена иначе кој знае како ке излезев!

Лазење

Зошто Плавуша кога влегува во маркет лази по земја.
Затоа што бара ниски цени.

Четири на еден

Како ќе седнеш четири плавуши на еден стол?
– Ќе го свртиш столот обратно.

Авион

Во авион на сред лет пилотот и се обраќа на патниците:
– Дами и господа, еден од нашите мотори откажа, меѓутоа не грижете се, имаме уште три мотори, едноставно летот ќе трае еден час повеќе.
После половина саат повторно обраќање:
– Уште еден мотор откажа, летот ќе трае два часа подолго… можеме да летаме и со два мотора.
Еден час подоцна, повторно пилотот:
– За жал уште еден мотор откажа, ќе доцниме три часа… не грижете се, се уште имаме еден мотор.
На ова една плавуша се обраќа на човекот до неа:
– Ако изгубиме уште еден мотор, останавме цел ден во воздух!.

Книга

Отишла русокоса да врати книга во библиотека, па вели – знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. нема никакво дејствие, а и ликови има едно чудо, не можев ни едно име да запамтам! – аха, значи вие сте ни го земале телефонскиот именик!

Мозок

Зошто плавушите немаат мозок?
-Зошто сексот им го цица!!!!

Говорница

Која е разликата помеѓу плавуша и говорница? Има две разлики:
– За да ја користиш говорницата треба да платиш.
– Во говорница не собира толку мажи.

Заштитен секс

Што претставува за плавуша сигурен (заштитен) секс?
– Да ја заклучи вратата од колата.