Дома / Вицови / Плавуши (страна 20)

Плавуши

Препис

Две плавуши полагале испит. Послем завршувањето на испитот, едната плавуша ја прашува другата:
– Еј како помина, напиша ли нешто?
– Не ништо не напишав.
– И јас ништо не напишав.
– Леле сега ако си помислат дека сме препишувале!

Икона

Зошто плавуша носи компјутерски глушец кога оди во црква?
– Сака да кликне на некоја икона!

Кукла

Си била некоја плавуша и имала ќерка, исто така плавyша. За петтиот роденден на ќерката, плавушата и купила една кукла. И ќерка и почнала да си игра со неа. Па по некое време ја прашала мајка си:
– Мамо, мамо! Како се вика? Мамино мое или мамето твое?

Следен

Некоја плавуша се сомневала дека мажот ја мами со друга, па отишла во продавница за оружје и купила пиштол. Се враќа таа дома и го начекува мажот со прекрасна црвенокоса во кревет. Плавушата го вади пиштолот и си го става на главата. Мажот целиот избезумен изрипува и почнува да се извинува, да ја моли и преколнува да не се убива. Плавушата без да го тргне пиштолот од својата глава хистерично одговара:
– Замолчи!!! Tи си следниот!

Запаливо

Зошто плавуша носи пожарникарско одело кога оди да купи парфем?
– На парфемот пишува запаливо.

Светло

Како плавуша пали светло после секс?
– Отвора врата од автомобилот.

Име

Полицаец застанал некоја плавуша и и вика:
– Дајте ми го вашето име и презиме!
А она му одговара:
– Ааа, а после јас како ќе се викам?

Јога

Оди некоја плавуша кај друга плавуша и и ги забележува ноктите и ја прашува:
– Зошто ти се такви ноктите на рацете?
– Не можам да се одвикнам да ги гризам. Имаш некој совет да се одвикнам да ги гризам ноктите? – одговорила другата плавуша.
– Да одиш на јога и ќе се одвикнеш – ја зафркавала плавушата.
Другиот месец пак се сретнуваат плавушите и ја гледа едната плавуша, другава ги пораснала ноктите големи:
– Како се одвикна бе?
– Па тоа е лесно, сега ги гризам ноктите на нозете!

Одржување

Зошто плавуша трча со канта и крпа по плажата?
– За да го одржува нивото на водата!

Секогаш

Зошто плавуша става шише Кока Кола во гаќи?
– На него пишува Always!