Фудбал

Си биле две плавуши и едната ја прашува другата:
– Како помина на првата брачна ноќ.
– Никако мажот цела ноќ ми збореше за Перикле и Аристотел. И ја му одговорив: Џабе збориш јас не се разбирам во фудбал.

Обиди се со

Трчање

Малиот Трпе го прашува татко си: – Тато! Да те прашам нешто? – Прашај бе ...