Дома / Вицови / Плавуши / Дедо Мраз

Дедо Мраз

Плавуша наоѓа под елката едно мало кутивче. Го отвора и внатре гледа прстен и ливче на кое пишува:
„Ќе се омажиш ли за мене?“
– Душо – извикува таа, – стануваj брзо! Дедо Мраз сака да се ожени за менe!

Обиди се со

Топла вода

Зошто плавуша се бања со топла вода? – За побрзо да си ја исуши косата.