Папучар

Малиот Трпе го прашува татко му:
– Тато, знаеш што е папучар?
– Не!
– Па, изгаси ја правосмукалката да ти кажам!

Обиди се со

Пари

Трпе го прашува Цветко: – Што е најлошото нешто што си го направил за пари? ...