Дома / Вицови (страна 590)

Вицови

Пијаници

Одат двајца пијаници по пруга.– А бре скаливе многу високи!?– Не се секирај, ене го лифтот доаѓа.

Повеќе...

Задници

Си биле тројца мажи, и зборувале за тоа чија жена има поголем задник.– Мојава, кога ќе седне на шоља, не може да ја видиш шољата.– Не е тоа ништо, вели вториот, мојата не може да помине низ врата од големиот задник, мора низ прозорец да влегува.А третиот вика:-А мојана има ...

Повеќе...

Внимавање

Трпе ја носи жена му на доктор.– Трпе ви честитам , ќе станете татко.– Ама како, јас внимавав, многу внимавав.– Е па Трпе, тоа ти е исто како во сообраќајот, ти ќе внимаваш ама друг ќе налета.

Повеќе...

Таксист

Влегува човек во такси и го прашува возачот:-Може да пушам?-Може, ако не ти смета воланот.

Повеќе...

Луд е

Се јавува директорот на лудница во полициска станица и бара помош за фаќање на пациентот кој избегал тој ден.– Висок е метар и педесет, многу е слаб и тежок околу двеста килограми…– Тоа не е можно, човек од метар и педесет, слаб, а тежок двеста килограми?!– Па нели ви реков ...

Повеќе...

Музички инструменти

Тргнал Цветко да купи музички инструменти за новоформираната група. Влегол во продавница и никако да одлучи што да купи, па на крајот му рекол на продавачот: – Дај ми ги ти мене онаа црвена труба и таа таму бела хармоника. На тоа продавачот му одговорил: – Апаратот за гасење пожар ...

Повеќе...

Базен

Си бил некој лудак во лудница. Му текнало да и напише писмо на мајка му и и напишал:– Мамо овде во лудницава ни е добро. Секој ден одиме на базен. Сите мои другари скокаат на нозе, единствено јас скокам на глава, а директорот на лудницата ни рече, ако бидеме добри, ...

Повеќе...

Состанок

Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.Мозокот прв се јавил.– Јас сум најважен, без мене ништо нема да функционира како треба.Се јавил стомакот:– Е исто е и кај мене, јас ако не функционирам ништо нема да функционира.Се јавило срцето:

Повеќе...

Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:– А бе, што оволку часовници?– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.– А Македонија не ја гледам?– Е, часовникот за ...

Повеќе...