Дома / Вицови (страна 585)

Вицови

Луд е

Се јавува директорот на лудница во полициска станица и бара помош за фаќање на пациентот кој избегал тој ден.– Висок е метар и педесет, многу е слаб и тежок околу двеста килограми…– Тоа не е можно, човек од метар и педесет, слаб, а тежок двеста килограми?!– Па нели ви реков ...

Повеќе...

Музички инструменти

Тргнал Цветко да купи музички инструменти за новоформираната група. Влегол во продавница и никако да одлучи што да купи, па на крајот му рекол на продавачот: – Дај ми ги ти мене онаа црвена труба и таа таму бела хармоника. На тоа продавачот му одговорил: – Апаратот за гасење пожар ...

Повеќе...

Базен

Си бил некој лудак во лудница. Му текнало да и напише писмо на мајка му и и напишал:– Мамо овде во лудницава ни е добро. Секој ден одиме на базен. Сите мои другари скокаат на нозе, единствено јас скокам на глава, а директорот на лудницата ни рече, ако бидеме добри, ...

Повеќе...

Состанок

Се собрале сите човечки органи да решат кој е најважен.Мозокот прв се јавил.– Јас сум најважен, без мене ништо нема да функционира како треба.Се јавил стомакот:– Е исто е и кај мене, јас ако не функционирам ништо нема да функционира.Се јавило срцето:

Повеќе...

Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:– А бе, што оволку часовници?– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.– А Македонија не ја гледам?– Е, часовникот за ...

Повеќе...

Черчил и Сталин

– Што е разликата меѓу Черчил и Сталин?– Черчил ги собирал вицовите што луѓето ги кажувале за него, а Сталин ги собирал луѓето што кажувале вицови за него.

Повеќе...

Двојка

Трпана се породила со двојка и лежи на породилно. Доаѓа Трпе, ги гледа децата, па оди да ја провери Трпана. Таа го прашува:– Е, Трпе, ги виде бебињата? Кажи колку се убави!– Убави се како не. Избра кое ќе го земеме?

Повеќе...

Голтка ипол

На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.– Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?По кратко размислување…– Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!

Повеќе...

Жени на пазар

Си биле три жени и отишле на пазар.Дошле до тезгата со краставици и…– Мене дајте ми прави и дебели!– А за мене исто дебели, може и малку искривени.– А за мене било какви, за салата ми се!- рекла третата.

Повеќе...