Дома / Вицови (страна 582)

Вицови

Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:– А бе, што оволку часовници?– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.– А Македонија не ја гледам?– Е, часовникот за ...

Повеќе...

Черчил и Сталин

– Што е разликата меѓу Черчил и Сталин?– Черчил ги собирал вицовите што луѓето ги кажувале за него, а Сталин ги собирал луѓето што кажувале вицови за него.

Повеќе...

Двојка

Трпана се породила со двојка и лежи на породилно. Доаѓа Трпе, ги гледа децата, па оди да ја провери Трпана. Таа го прашува:– Е, Трпе, ги виде бебињата? Кажи колку се убави!– Убави се како не. Избра кое ќе го земеме?

Повеќе...

Голтка ипол

На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.– Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?По кратко размислување…– Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!

Повеќе...

Жени на пазар

Си биле три жени и отишле на пазар.Дошле до тезгата со краставици и…– Мене дајте ми прави и дебели!– А за мене исто дебели, може и малку искривени.– А за мене било какви, за салата ми се!- рекла третата.

Повеќе...

Трпе во Струга

Си биле Трпе и Лео и живееле во Струга. Паднале големи дождови, се излил Црн Дрим и почнал да поплавува. Трпе живеел на 3 спрат, а водата стигнала до 2. Доаѓа Лео со чамец пред прозор и му вика на Трпе:– Трпе, качувај се во чамецов, да се спасуваме.– Не ...

Повеќе...

Калугерки

Се враќа калуѓерка во манастирот и и вика на сестрите:-Замислете сестри,на одење наваму во шумата ме нападна еден човек и ме силуваше.Што да правам сега?-Не бери гајле,само ишмукај еден лимон и се ке биде во ред.-А како лимонот ќе помогне?-Па,ако ништо друго ќе ти ја симне насмевката од лицето.

Повеќе...

Педофил

Дечкото се враќа дома и ја гледа девојката како се пакува да си оди, и ја прашува: – Душо кај се пакуваш? – Слушнав дека си педофил и сега си одам. – ПЕДОФИЛ??? Душо тоа е преголем збор за десетгодишна.

Повеќе...