Дома / Вицови (страна 577)

Вицови

Коњи

Си биле два коња на ливада:– Уф, што е добра тревава.– Да, бе… ај смотај ми уште една.

Повеќе...

Глуп си

Жената му се дере на мажот:– А, бе, мажу, колку си глуп, поглуп не можеш да бидеш! Ууууф, колку ме нервираш… Да имаше натпревар во глупост, второ место ќе освоеше!!!– Зошто па сега второ место?– Па, затоа што си глуп!

Повеќе...

Пак се разбуди

Оди Цветко на доктор и вика.– Дајте ми од тие апчињата за спиење што пред два дена и ги дадов на жена ми.– Зошто?– Пак се разбуди!

Повеќе...

Во гаќи

Двајца млади ловџии го запознаваат најстариот ловџија во друштвото и од почит го прашуваат која му е најстрашната ловџиска приказна.Почнува стариот:– Еее, 44 година отидовме во Африка да ловиме лавови. Немавме среќа два дена, арно ама третиот ден си стојам јас потпрен на едно дрво со цигара во уста, кога ...

Повеќе...

Осигурач

– Што да правиш ако плавуша фрли осигурач накај тебе?– Бегај подалеку, има граната во устата.

Повеќе...

Весела математика

Паметен маж+Глупава жена=романсаПаметен маж+Паметна жена=афераГлупав маж+Глупава жена=детеГлупав маж+Паметна жена=шопинг

Повеќе...

Исповедање

Доаѓа дечко во црква кај попот да се исповеда:-Грешев оче,многу грешев со комшиката во шталата.-А колку пати?-Па јас дојдов да се исповедам бе оче,не да се фалам.

Повеќе...

Ејакулација

Маж и жена пред развод одлучуваат да посетат брачен советник и тој ги прашува:– Добро сега, кажете ми во што е проблемот?Жената одговара:– Маж ми пати од прерана ејакулација.Советникот се врти накај мажот:– Вистина е ова???Мажот одговара:– Па не баш. Она пати, не јас.

Повеќе...

Курва и таксист

Дечко и девојка отишле со кола на некое запуштено место надвор од градот и почнале да се љубат. Поминало малку време и девојката му вика на дечкото:– Слушај, не ти кажав, ама јас сум проститутка и за ова што следи треба да ми платиш 50 евра.Дечкото без проблем и плаќа ...

Повеќе...