Дома / Вицови (страна 575)

Вицови

Сутлијаш

Трпе пред да оди на пат и вели на Трпеица која била мераклика,секогашкога ќе го изневери, да стави по едно зрно ориз во чинивче. По две недели ете го Трпе и гледа три зрна ориз. -Жено ма,алал да ти е, ептен си се воздржувала. Во тој момент се јавува синот. ...

Повеќе...

ТСтојан

Оди Стојан на гости кај братучед во Хрватска и заѕвонува на врата:-Тко је?-ТСтојан.

Повеќе...

Орхидеи

– Зошто црвените орхидеи се црвени, а жолтите жолти?– Да се разликуваат.

Повеќе...

Сакам дома

Тројца преживеани бродоломци на пуст остров нашле златна рипка. Рипката им рекла дека на секој од нив ќе му исполни по една желба.Првиот: Јас сакам да си одам домаВторниот: И јас.Третиот: Е, што ќе правам јас сам тука. Нека се вратат другарите.

Повеќе...

Рѓосани игли

Го прашуваат еден милионер како се збогатил:– Прво најдов една рѓосана игла. Ја исчистив и ја трампав за две рѓосани. Ги исчистив нив, па ги трампав за четири рѓосани…. и така неколку години додека не умре баба ми и ми остави неколку милиони.

Повеќе...

За овде ми е

Застанала плавуша пред трафика:– Дајте ми еден кондом.– Да ви го завиткам или…?– Не фала, за овде ми е…

Повеќе...

Мравки

Три мравки снимале филм на водопад.Првата скокнала и се удавила.Втората скокнала и се удавилаТретата скокнала и не се удавила.– Зошто?– Затоа што имала главна улога.

Повеќе...

Магаре vs. Зебра

Се сретнале зебра и магаре. Зебрата го прашува магарето: – Што животно си ти? А магарето: – Соблечи ги пижамите, па ќе ти кажам.

Повеќе...