Дома / Вицови (страна 567)

Вицови

На изложба…

На изложба на слики една девојка му вели на познатиот уметник: – Јас би сакала нешто во масло, но ефтино. – Па повелете во онаа продавница отспротива, таму имате сардини.

Повеќе...

Шверцер

Еден човек на велосипед постојано ја преминувал границата со поголема вреќа на багажникот. Цариниците редовно ја прегледувале вреќата, но никогаш ништо не наоѓале во нејзе освен обичен песок. – Па добро, сигурно не шверцувате песок? – нервозно го прашал цариникот кој секогаш се фаќал за вреќата. – Не – одговорил ...

Повеќе...

Буда, Алах или Исус?

Си биле будист, муслиман и хрисијанин разговарале кој бог е посилен се договориле да скокаат од авион и кој ке преживее: – скока прв будистот и цело време вика буда буда буда буда…..и некако останува жив, – скока втор муслиманот и цело време вика алах алах алах…. и на крај ...

Повеќе...

Зголемување на платата

Службеник му се жали на шефот: – Веќе 20 години работам во службава, зарем не можам да добијам мало зголемување на платата? – Како, па веќе една година добивате во коверт 20% повеќе! – Чудно, жена ми не ми кажала ништо за тоа!

Повеќе...

Мажење

– Кога ќе се мажите, мила госпоѓице? Веќе одамна сте свршени… – Знам, но кога мојот пријател е пијан јас не го поднесувам, а кога е трезен тогаш тој мене не ме поднесува.

Повеќе...

Палачинки

Жената оди на психијатар:-Докторе, мојот маж полуде.Не ми дозволува да правам палачинки!-Тоа навистина е чудно. Јас на пример ги обожавам.-Тогаш морате да ми дојдете на гости.Имам три ормани полни со палачинки!

Повеќе...

Мудрост

На конференција: – Човек кој попушта кога не е во право – тоа е мудрец. – Човек кој попушта кога е во право, тоа е… – Оженет човек! – дофрла некој од слушателите.

Повеќе...

Додворување

Трпана му вели на Трпе: – Дали се убави моите очи? – Да! – Дали ти се допаѓа мојата коса? – Да! – Личат ли моите заби на бисери? – Да! – А, дали имам убави нозе? – Да! – Ох, мили! Како умееш да се додворуваш!

Повеќе...

Мујо и Цеца

Се шета Мујо по улица и ја сретнува Цеца. Целиот редосен и вели: "Цецо, жити мајка, сега ќе пројдам со девојка ми, па ако не ти е тешко те молам да ме поздравиш колку да испаднам фраерска фаца".– "Нема проблем" – му рекла Цеца. По некоја минута доаѓа Мујо со ...

Повеќе...

Очигледно

Учителката поставува прашање кој знае да каже пример користејќи го зборот ОЧИГЛЕДНО!Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка ми е пијанист, сестра ми пее во хор, јас чукам на дајре, очигледно ние сме музичко семејство!Се јавува Стевче и вели: татко ми е фудбалер, мајка ми ракометарка, јас ...

Повеќе...