Дома / Вицови (страна 565)

Вицови

Во автобус

Влегува ромка во автобус, купува карта и го прашува возачот:– Може да замам цвеќе со мене?– Може.– Ружо, влагај.

Повеќе...

Фудбал

Двајца ненормални играат фудбал. После некое време едниот извикува:– ПОЛУВРЕМЕ!!! Сега ти си топката.

Повеќе...

Доаѓање до збор

Разговараат двајца студенти:– Абе, овој професоров е многу глуп.– Зошто?– Па научил 14 јазици, а се оженил со жена која не му дава до збор да дојде.

Повеќе...

Во училиште

Во училиште учителката ги прашува прво-одделенците: – Кој ќе ми каже реченица со зборот дефинитивно? Прво се јавува Ана: – Небото е дефинитивно сино. – Извини Ана, но небото може да биде и сиво, портокалово! Се јавува Аце: – Дрвата се дефинитивно зелени. – Жалам, но во есен, дрвата можат ...

Повеќе...

Напалено створење

Цветко целиот запален после гледање на порнич, хистерично тропа кај комшиката.-Отворај мори комшике да видиш што ќе ти направам!Ќе ме памтиш цел живот!-Марш бре таму,не сум јас ороспија!-Знам,и онака немам намера да ти плаќам!

Повеќе...

Се по азбучен ред

– Зошто Албанците ги викаат шиптари? – Затоа што кога дошол Хитлер рекол тепам, колам се по азбучен ред. Албанците виделе дека се први па ја земале последната буква односно се нарекле Шиптари!!!

Повеќе...

Цветко педер

Децата од Цветковата улица го научиле дека е педер и секојпат кога поминувал по улицата, му викале: *Цветко – педерот, Цветко – педерот!*Еднаш излегол Цветко да прошета со неговото огромно куче и децата пак му викале…Се свртил Цветко и со женски глас викнал: *Џеки, држи ги!…– Ав, ав, залајал Џеки, ...

Повеќе...

Молери

Убава млада жена лежи на болнички кревет и чека да ја оперираат. Доаѓа човек во бел мантил, го крева чаршавот, ја одмерува голата жена горе доле и се тргнува на страна да се консултира со уште двајца во бели мантили. Доаѓа вториот и тој ја прегледува жената. На крајот доаѓа ...

Повеќе...

Камионџија и калуѓерка

Возел камионџија и паишол на калуѓерка – автостоперка. Застапал ија примил во камионот. Кога се доближиле до целта и рекол дека мора да му плати за возењето. Калуѓерката му одговорила:"Не доаѓа предвид. Се заколнав дека нема да се е**м .""А си се заколнала ли дека нема да го правиш тоа ...

Повеќе...