Дома / Вицови (страна 564)

Вицови

Летен распуст

Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст.Џокица одговара:– Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ.– Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, ...

Повеќе...

Спротивен правец

Трпе се вози по автопат, кога заѕвонува неговиот мобилниот телефон. Се јавува Трпана и целата вознемирена му вели: – Штотуку слушнав на вести дека некоја кола вози во спротивен правец на автопатот Е75. Те молам внимавај! – Една кола??? По ѓаволите, ги има стотици!

Повеќе...

Нарачавте будење

Човек кој престојува во хотел во Црна Гора порачал будење во 7,30.Сабајле ѕвони телефонот и слуша:– Ало, господине. Вие ли порачавте будење во седум и пол.– Да.– Па станувајте, што чекате. Единаесет и пол е веќе.

Повеќе...

Чуда

Се враќа Трпе дома од службен пат и ја затекнува Трпана со маж во креветот:– Трпано мори, што прави човеков во мојот кревет?!– Чуда, мажу. Чуда прави!

Повеќе...

Швајцување

Трпе ги однел двете свинчиња на ветеринар. – Еднава свиња ти е супер, а другава, да бидам искрен, потечени и се очите. – Е како нема да и се отечени, вчера два саата ме гледаше како швајсувам!

Повеќе...

Комплимент

Две Ромки кои не се виделе долго време се среќаваат во 19 приватна и едната и вика на другата:– Леле мори, што си убава денеска!– Е, фала на елементот.– Мори што си проста, не се вика елемент, се вика компликација!

Повеќе...

Види ја фацата

Трпе и Трпана биле разведени. Трпе: Ќерко! Денес ти е 18 роденден. Еве ти ја последната алиментација, однеси и ја на мајка ти, и види каква фаца ќе направи, па дојди кажи ми. Ќерката: Мамо, еве ти ги последните пари од алиментација, и треба да видам каква фаца ќе направиш, ...

Повеќе...