Дома / Вицови (страна 557)

Вицови

Старечки дом

Остарела некоја жена, па децата една вечер ја однеле во старачки дом, за подобро да се грижат за неа. Утрото, две сестри ја станале старата, ја избањале, ја облекле, ја најале и ја седнале на столица на терасата со поглед на прекрасна цветна градина. Поминало некое време, старицата почнала да ...

Повеќе...

Политичари

Одат тројца наши познати политичари во јавна куќа.– Јас сакам плавуша – рекол едниот.– Јас сакам црнка – рекол вториот.– А јас сакам со големи цицки и тесна дунда – рекол третиот.После некое време овие двајцава го чекаат третиов. Кога од ходникот доаѓа една со големи цицки и тесна дунда ...

Повеќе...

Палецот

Цветко нарачува чорба. Келнерот му ја носи ама и палецот го ставил внатре. На тоа Цветко револтирано:– А бе мајсоре, што правиш бе, вади го тоа палецот од чорбата.– Извинете ама мене докторот ми кажа палецот цело време да го држам на топло бидејќи имам чир на него.– А да ...

Повеќе...

Волкот и лисицата

Отишла лисицата кај волкот.– Волку, ај научиме да читам , само ти знаеш да читаш во шумава?– Ќе те научам, ама ако ми дадеш, одамна ти имам фрлено мерак.– Манјачиште едно! – рекла лисицата и си отишла.После некое време, лисицава си размислила и решила дека вреди да му даде на ...

Повеќе...

Сексуален живот

Цветко новинарот на улица прави анкета за сексуалниот живот на пензионерите и прашува еден дедо каков е неговиот сексуален живот, а тој одговара:– Епа јас кога ќе станам од сабајле одам по леб и млеко, па го носам внучето во градинкка, па одам на пазар, па потоа го земам внучето ...

Повеќе...

Совети

Ќерката станува полнолетна, па мајката ја советува пред излегување:– Сега можеш да најдеш дечко, но мора да внимаваш на некои работи: кога ќе најдеш некој да ти се допаѓа, тој мора како прво да биде штедлив, како второ да биде глупав и како трето не смее да биде некој заводник, ...

Повеќе...

Не се брзам…

Цветко фатил такси, ама имал само 30 денари и го молел таксистот за тие пари до дома да го однесе.Таксистот на тоа возбудено:– Јас треба на децата леб да им купам.– Е добро де, ќе почекам, не се брзам толку!

Повеќе...

Пијаници

Одат двајца пијаници по пруга.– А бре скаливе многу високи!?– Не се секирај, ене го лифтот доаѓа.

Повеќе...