Дома / Вицови (страна 548)

Вицови

Ловење слонови

Како луѓето од различни професии ловат слонови? –Математичар Оди во Африка, отфрлува се што не е слон и го лови она што ќе преостане. –Искусен математичар Се обидува да докаже дека постои барем еден слон, па потоа ја продолжува горенаведената постапка.

Повеќе...

Тест за шумар

Полага Цветко тест за шумар. Испитувачот го прашува: – За да положите на испитов, мора да ми наброите барем пет диви животни. – Нема проблем. Волк, лисица и три мечки.

Повеќе...

Meд

И купил мажот на жената тегла мед за 8 Март, па и вика: – Ај доста јадеше гомна цела година, еве, заблажи се малце.

Повеќе...

Тазе графити

– Ако ми позајмиш 100 евра, ќе ти бидам должник цел живот. – Кој ќе умре на есен, за него нема зима. – Жените се делат на вдовици, и оние кои работат на тоа. – Мене парите и славата не ме интересираат, ме интересираат само парите.

Повеќе...

Мујо андеркавер

Си муабетеле Американец, Француз, Турчин и Мујо кој со што се гордее. Американецот рекол: "Јас сум на пример горд на нашата CIA. Што и да се случи во светот, и што и да треба да се случи CIA веќе знае".Французот: "Јас се гордеам со нашите Французинки. Ем се убави, згодни, ...

Повеќе...

Медо швркензи :)

Му било роденден на мечокот, па ги собрал сите животни и им рекол:"Сите сте поканети, ама ако ми донесе некој од вас глуп поклон, ќе го ставам преку скут, ќе го извадам "Стојко" и ќе ве швркам со него."Доаѓа Лисицата, му носи ДВД. Овој радосен, збеснува. Доаѓа Волкот, му носи ...

Повеќе...

Натпревар

Си биле Русин, Американец и Македонец и се натпреварувале чив национален алкохолен пијалок е најсилен. Пие Американецот 10 чаши виски, му поставуваат еден стол и го прашуваат колку стола гледа. Гледеа овој се приклатува и вика дека му се гледаат 3. Пие сега Русинов 10 вотки. И за истиот стол ...

Повеќе...

Слики

Отишол Цветко да се слика за возачка. Чекал, чекал, чекал, дошол на ред, и го сликале. После 1 час ги зема Цветко сликите и : – Лелееее, па видете каков сум излегол, катастрофа! – Добро, сликиве за возачка да не ви се? – Да! – Е, па што сакате, баш ...

Повеќе...

Женска

Жената во кревет збеснува. – Добро бе Цветко, колку ќе чекам да ти се дигне? – Извини драга се трудам, ама вечерва ниту една згодна женска не ми доаѓа на ум!

Повеќе...