Дома / Вицови (страна 5)

Вицови

Чистење

Кај стоматолог: – Докторе, колку зимаш за чистење? – 1500 денари. – Само забите, докторе, џамовите и бањата ќе ги исчисти жена ми.

Повеќе...

Вага

Застанува Трпе да се измери на вага и го вовлекува стомакот. – Тоа нема да ти помогне – му вели Трпана. – Помага, помага. Инаку не можам да ги видам бројките.

Повеќе...

Црешни

Се качила Трпана на дрво да јаде црешни… Проаѓа Трпе и и вели: – Трпаноо симни се од црешната… Трпана му вика: -Ааааа не, ќе ме е*еш… А он одговара: – Не бре Трпано, не ми се сака… Трпана: Епа ако не ти се сака, зошто да се симнам?!

Повеќе...

Дипли

Трпе мести огледало дома: – Доволно е една типла, ќе држи. А Трпана му враќа: – Штом има две дупки, треба две да се стават. – Добро, вечер кога ќе легнеме ќе те потсетам на ова.

Повеќе...

Бурек

Влегува полицаец во пекара: – Добар ден, дајте ми бурек! – Немаме бурек, се потроши. – Дајте ми тогаш со месо. – Господине немаме бурек. – Епа тогаш дајте ми со сирење. Продавачката се изнервирала и се јавила кај шефот на полициската станица, а тој и рекол: – Е штом ...

Повеќе...

Магаре

Се вози попот со кола и наидува на мртво магаре на патот. Се јавува во полиција: – Се јавува попот. Има едно мртво магаре на патот па се јавувам да го отстраните некој да не се истумба. Полицаецот, сакајки да се нашали, му вели: – Попе, молитва дали му отпеавте ...

Повеќе...

Облог

Богат француски производител на вино дошол во некое кафанче во Кавадарци и ставил 5.000 евра на масата и рекол: – Кој може на екс да испие 5 литри вино ќе ги добие парите. – Јас! – рекол Трпе, само да ме почекате 30 минути. Французинот се согласил. По 30 минути ...

Повеќе...

Ехо

Планинареле Македонец, Американец и Кинез се качиле на некој врв и нашиов прв почнал да вика: – Теее саакааам!!! И низ планината одекнало – Тее саакааам, тее саакааам… Американецот извикнал: – I loove yoouuu!!! А ехото одговорило: – I loove yoouuu, I loove yoouuu… Кинезот извикал: – 我愛你!!! А ехото: ...

Повеќе...

Раскинување

Драги, меѓу нас е готово”. Така гласи стандардната реченица, додека таа стои на врата, решена да замине… . Каква е неговата реакција? Зависи: Атеист: Не ми се верува. Будист: Само ти да си среќна. Католик: Јас сум крив. Евреин: Ќе ти вратам. Меланхолик: Ќе се убијам! Колерик: Ќе те убијам! ...

Повеќе...

Чешање

Оди Ром на доктор: – Докторе, ме чеша по целото тело. – А од кога ќе се искапете? – Првиот месец не ме чеша, но после тоа пак почнува…

Повеќе...