Дома / Вицови (страна 4)

Вицови

Риба

Цветко се пушта на некоја девојка: – Аххх… баш си рибетина! – Ммм да, и во хороскоп сум риба. – Знам! – Од кај знаеш? – Паа имаш бркови као сом!

Повеќе...

Затвор

Нов затвореник штотуку пристигнат во затворот. Чуварот го теши: – Мирно и пополека! Што се десет години, нема ни да почувстуваш како ќе летнат. Тука животот баш ни е возбудлив. Секој ден е со разна тематика. Понеделник е ден за фудбал. Сите трчаме по топката во дворот. Ти сакаш ли ...

Повеќе...

Поучна приказна

Му стига на Трпе препорачано писмо од УЈП, лично таму да се појави, бидејќи многу малку приход пријавил за данок. Прво отишол кај сметководителката да се консултира, и сметководителката му вика: – Облечи го нај старото одело, да изгледаш сиромав, они да видат дека немаш пари, и дека го имаат ...

Повеќе...

Женење

Трпе тајно се оженил без да знае мајка му. Па одлучил да ја зеза и донел жени дома: – Мамо, се оженив! Погоди со која од овие три жени! Мајка му без двоумење одговорила: – Со оваа во средина! Трпе зачуден ја прашува: – Ама како знаеше од прва?! – ...

Повеќе...

Исповед

Трпе го сретнува Цветко и го прашува: – Цветко, ти од кога се немаш исповедано? – Има три години. – Ќе сакаш ли да ми направиш услуга, оди кај попот и задржи го што подолго, сакам да идам кај попадијата. Оди Цветко, и расправа нашироко за сите гревови, и на ...

Повеќе...

Операција

Пациент во операциона сала го прашува докторот: – Докторе, навистина ли ќе ме оперира студент? – Да. – А ако е неуспешна операцијата? – Нема да го положи испитот!

Повеќе...

Пијаница

Седи пијаница на тротоар пред ноќен бар. Му приоѓа Цветко и го прашува дали му е добро. – Дали знаеш кој сум јас? – го прашува пијаницата. – Не, кажи ми. – Јас сум Господ, а ако не веруваш, ќе ти докажам. Дојди и ќе видиш. Влегуваат двајцата во барот ...

Повеќе...

Шопинг терапија

Влав оди на психијатар, многу тажен и во депресија. Психијатарот: – Според мене, вашата тага е резултат на нетрошењето пари. Направете една шопинг терапија и проблемите ќе исчезнат. – Каква е таа шопинг терапија? – Отидете еднаш во трговски центар и потрошете многу пари, купете си сѐ што ќе посакате. ...

Повеќе...

Прашања

Малиот Цветко го прашува татко си: – Тато, што е тоа камиказа? – Тоа е човек што останал да живее во Македонија. – Тато, а што е тоа мазохист? – Тоа е човек што живеал во странство и се вратил повторно во Македонија.

Повеќе...

Јајца

Трпана му вика на Трпе: – Оди купи јајца од продавница! – Имам две, уште колку треба? – А тие две за ајдење ти се?! – Не, само за лижење. – Епа утре излижи си ги за појадок!

Повеќе...