Дома / Вицови (страна 30)

Вицови

Пијаница

Трпе подзамислен и кажува на Трпана: – Трпано, кога бебе ќе си го испие шишето и заспие, сметаш дека е многу слатко? – Да, зошто? – Епа, како ја кога ќе го испијам шишето и заспијам, сум бил пијаница?!

Повеќе...

Иднина

Оди жена кај гатачка: – Ке може ли да ми ја претскажеш иднината? – Не е проблем – рекла гатачката и започнала: – Те очекува една навистина бурна пролет со многу патувања, многу емоции и многу секс, ама на крај ќе ти падне многу тешко. – Зошто?! – Маж ти ...

Повеќе...

Прашање

Прашање на женски форум: – Жени, маж ми истури кафе на новиот тепих… со што да ја исчистам крвта?

Повеќе...

Пролет

Малиот Трпе ја прашува учителката: – Учителке, од кај знаете дека доѓа пролет? – Штом панталоните купени лани можам да ги закопчам, поминала зимата Трпе.

Повеќе...

Злато

Во 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во ниедно време: – Еј, кој сте вие? – Лопови. – А, што сакате? – Сакаме да имате злато! – А, колку ви треба? Многу? – 100 ...

Повеќе...

Ветување

Трпана: – Tpne, ти кога ќе се ожениш со мене? – До година, во октомври. – А зошто не оваа година? – Оваа година и ветив на Цвета.

Повеќе...

Учиме

Менување на „глаголот“ FACEBOOK. ЈАС објавувам ТИ коментираш ТОЈ, ТАА, ТОА лајкува НИЕ споделуваме ВИЕ гледате ТИЕ се смеат НИКОЈ не работи…

Повеќе...

Чорба

Келнер носи пилешка чорба во ресторант: – Повелете. Клиентот: – Благодарам. А зошто чорбава мириса на ракија? Келнерот отстапил два-три чекори назад и рекол: – А сега мириса?!

Повеќе...

Тепачка

Се јавува Трпе во пожарна: – Ало! Се степаа двајца! – Дечко што да правиме ние? Наша работа е да гасиме пожари, а не да сопираме тепачки! – Епа едниот е полицаец, а другиот доктор! Кај да се јавам?!

Повеќе...