Дома / Вицови (страна 20)

Вицови

Дерење

Комшивката и вика на Трпана: – Комшике, абе детето многу ви се дере! А Трпана и враќа: – А што да правам? Да го ставам на вибрации?

Повеќе...

Реклама

– Здраво комшија. Долго време ги набљудував твоите деца и сакам да ти понудам нешто. Јас сум телевизиски продуцент и сакам да ги снимам твоите деца за една реклама. Подготвен сум да платам добар хонорар. – А за што е рекламата? – За контрацептивни средства…

Повеќе...

Службено патување

Една жена доаѓа да работа со сино око. Нејзиниот колега забележува и ја прашува: – Кој те среди вака? – Мажот ми! – Мажот ти? Мислев дека е на службено патување. – Ха! Тој мислел! А јас бев сигурна.

Повеќе...

Испит

Разговараат двајца студенти по завршувањето на испитот: – Колку доби? – 7. – Па, нели се спремаше за 10-ка? – Абе да, ама во последен момент си велам, да си добијам јас 7-ца, па да си купам ракија со остатокот од парите…

Повеќе...

Подароци

Дедо Мраз дели подароци на улица, а меѓу собраните бил и Рамче. Дедо Мраз: – Кој сака кола? Рамче: – Јас сакам. Дедо Мраз: – Кој сака топка? Рамче: – Јас сакам. Дедо Мраз: – Кој сака компјутер? Рамче: – Јас сакам. Дедо Мраз веќе изнервиран: – Кој сака ќотек? ...

Повеќе...

Французинка наспроти македонка

– Французинката од левата страна има маж, од десната љубовник, зад себе си сомнително минато, пред себе светла иднина, а на главата шапка. – Македонката од левата страна има 3 полни најлони од самопослуга, од десната страна 2 деца, зад себе си убаво минато, пред себе не гледа иднина, а ...

Повеќе...

Подарок

Си биле тројца рибари и ловеле риба на Дојранско Езеро. Едниот фаќа златен крап. Крапот му проговорува со човечки глас. – Пушти ме во водата и ќе ти дадам еден подарок. – Каков подарок? – прашува заинтересирано рибарот. – Избери си сам: Голема љубов, голема мудрост или милион денари. – ...

Повеќе...

Маргаритка

Млад дечко ги кине ливченцата на маргаритката и вели: Во 19 век: – Ме сака, не ме сака… Во 20 век: – Ќе спие со мене, нема да спие со мене… Во 21 век: – Маж сум, жена сум…

Повеќе...

Дедо мраз

Кога имав седум години, видов како во спалната Дедо Мраз се преоблекува во татко ми. Оттогаш знам дека тато не постои…

Повеќе...