Дома / Вицови (страна 10)

Вицови

Фоторепортер

Еден фоторепортер добил задача да го сними шумскиот пожар кој беснеел на блиската планина. Бидејќи сакал да направи добри фотки, тој тргнал кон аеродромот, таму видел мало авионче, се втурнал во него и му рекол на пилотот: – Бргу, летај над пожарот. Пилотот се зачудил, но послушал. Кога биле точно ...

Повеќе...

Недела

Трпе многу често каснел на работа. Шефот му се заканил дека ќе го избрка од работа ако закасни уште еднаш. Си купил Трпе будилник и едно време ставувал на време, ама една ден станал во 7:45, а на работа требело да биде во 7:30. Исплашен иде кај комшијата кој бил ...

Повеќе...

Опис

Цветко се јавува во полиција: – Ало! Полиција?! Сакам да пријавам дека жена ми исчезна. – Ќе ни дадете податоци и опис… – Да, ќе ви кажам како изгледа само ако она не го види описот после…

Повеќе...

К-15

Трпе на работа го прашува директорот: – Директоре, годинава ќе давате К-15? – Ние не, ама на YouTube ги има сите клипови…

Повеќе...

Анкета

Новинар прашува Кавадарчанец: – Која болест попрво би а имале, Паркинс или Алцхајмер? – Па Паркинс се знае…. – А зошто Паркинс.. – Па поарно да ми се истуре пола чаша rakija, отколку да заборавам кај ми е цело буре!

Повеќе...

Бродолом

Четворица мажи на различна возраст после бродолом падне на пуст остров. Откако го обиколиле островот, виделе дека во непосредна близина има друг остров, кој бил населен само од голи жени. 20-годишниот: – Да пливаме до таму! – и се фрлил во водата. 30-годишниот: – Може да има ајкули… Да направиме ...

Повеќе...

Латински

Трпе оди на доктор и прашува: – Докторе, кажи ми на чист македонски јазик, што ми е? – Многу пиеш, брат! – А сега повтори ми го пак на латински. Сепак треба да ѝ кажам нешто на жена ми.

Повеќе...

Мотел

Трпе оди со Трпана во мотел и на рецепција прашува: – Би сакале да изнајмиме соба на 5 минути. – Но тоа не е можно господине… Во муабетот се уфрлува Трпана тажно: – Можно е, можно е…

Повеќе...

Возење

Трпе патува со семејството на одмор со автомобил. По некое време малиот Трпе го прашува татко си: – Тато, кој ти кажувал кога да менуваш брзина, каде да свртиш, како да си го ставаш ременот кога уште не си бил женет?

Повеќе...