Дома / Вицови / Образованиe (страна 23)

Образованиe

Во училиште

Во училиште учителката ги прашува прво-одделенците:
– Кој ќе ми каже реченица со зборот дефинитивно?
Прво се јавува Ана:
– Небото е дефинитивно сино.
– Извини Ана, но небото може да биде и сиво, портокалово!
Се јавува Аце:
– Дрвата се дефинитивно зелени.
– Жалам, но во есен, дрвата можат да бидат и кафени!
На крај се јавува малиот Трпе и ја прашува учителката:
– Учителке прдежот има грутки?
Оваа го погледнува запрепастено:
– Трпе бре! Се разбира не!
– Е па добро, тогаш, јас дефинитивно се посрав во гаќи!!!

Кец

Трпе: Професорке мислам дека не заслужувам кец по овој тест.
Професорка: Се согласувам, ама тоа е најниската оценка што можам да ти ја дадам.

Очигледно

Учителката поставува прашање кој знае да каже пример користејќи го зборот ОЧИГЛЕДНО!
Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка ми е пијанист, сестра ми пее во хор, јас чукам на дајре, очигледно ние сме музичко семејство!
Се јавува Стевче и вели: татко ми е фудбалер, мајка ми ракометарка, јас кошаркар, очигледно ние сме спортско семејство!
Станува мали Ѓокица и вели: баба ми секое утро ја гледам како оди низ двор, а под мишки има The Times, Daily Mirror, Le Figaro, Deutsche Zeitung, а бидејќи не знае да чита ОЧИГЛЕДНО снемала тоалет хартија и оди да сере!

Факултетски човек

Млад човек е примен на работа во голем супермаркет и првиот ден го пречекува менаџерот, го поздравува срдечно и му вели:
– Твојата прва задача денес ќе биде да го избришеш подот.
– Ама јас сум факултетски образован.
– Оф леле, извини. Дај ми ја метлата, јас ќе ти покажам како.

Летен распуст

Учителката го прашува Мали Џокица како си поминал за летниот распуст.
Џокица одговара:
– Прво, јас не сум Џокица, јас сум Џорџ.
– Како второ, за распустот бев во Америка и супер си поминав. Цело време се качував на веранда, па се симнував од веранда, па јадев, па пак се качував на веранда, па се симнував, па спиев, па пак се качував на веранда и така цело време.
– Добро, седи. Ајде ти Верице кажи ни како си помина.
Верица одговара:
– Прво, јас не сум Верица, јас сум Веранда.

Голтка ипол

На испит на Медицински факултет, професорот ја прашува студентката.
– Колку сперматозоиди има во тестисите на машки полов орган?
По кратко размислување…
– Пааа отприлика голтка, голтка ипол!!