Дома / Вицови / Образованиe (страна 22)

Образованиe

Ништо не е невозможно

Учителот им вели на учениците:
– Деца, знаете дека ништо не е невозможно. Се може да се направи ако се сака.
Игорче: Добро учителе, ајде тогаш да ве видам истискајте ја целата паста за заби од тубата, па вратете ја назад.

Игорче и Кирче

Учителката: Зошто касниш Игорче?
Игорче: Изгубив пет денари.
Учителката: А зошто пак ти касниш Кирче?
Кирче: Јас стоев на нив.

Сине стани!!!

Мајката го буди синот.
– Станувај сине време е да одиш на школо.
– Остај ме на мира денес не одам во школо.
– Е како не одиш, имаш причина за тоа.
– Да ме мрзат учениците а богами и професорите.
После пола саат мајкава пак.
– Ај станувај мора да одиш.
– Е зошто морам?
– Зошто имаш 52 години и си директор на училиштето!

Глупи прашања

На испит на филозофски, професорот го прашува студентот:
– По што ќе познаете дали некој човек е глуп?
– По глупите прашања што ги поставува.

Мистерија, секс, религија, богатство

Професорката на факултет им рекла на студентите да напишат есеј.
– Во есејот треба да има мистерија, секс, религија и богатство.
Ете го Трпе по три минути.
– Готово, професорке!
– Е ајде да чуеме.
– Ох, господе, грофицата е тудна, кој ли го направи тоа?

Бремена жена…

Професор прашува студент по медицина:
– Колега, како ќе познаете дали некоја жена е бремена?
– Па, ќе има голем стомак и пеги по лицето.
– Аха. А јас имам ли голем стомак?
– Да.
– Имам пеги по лицето?
– Да.
– Е, па, кога ќе чуеш дека сум се породил, дојди да ти напишам шестка.

Во училиште

Во училиште учителката ги прашува прво-одделенците:
– Кој ќе ми каже реченица со зборот дефинитивно?
Прво се јавува Ана:
– Небото е дефинитивно сино.
– Извини Ана, но небото може да биде и сиво, портокалово!
Се јавува Аце:
– Дрвата се дефинитивно зелени.
– Жалам, но во есен, дрвата можат да бидат и кафени!
На крај се јавува малиот Трпе и ја прашува учителката:
– Учителке прдежот има грутки?
Оваа го погледнува запрепастено:
– Трпе бре! Се разбира не!
– Е па добро, тогаш, јас дефинитивно се посрав во гаќи!!!

Кец

Трпе: Професорке мислам дека не заслужувам кец по овој тест.
Професорка: Се согласувам, ама тоа е најниската оценка што можам да ти ја дадам.

Очигледно

Учителката поставува прашање кој знае да каже пример користејќи го зборот ОЧИГЛЕДНО!
Се јавува Трпе и вели: татко ми е виолинист, мајка ми е пијанист, сестра ми пее во хор, јас чукам на дајре, очигледно ние сме музичко семејство!
Се јавува Стевче и вели: татко ми е фудбалер, мајка ми ракометарка, јас кошаркар, очигледно ние сме спортско семејство!
Станува мали Ѓокица и вели: баба ми секое утро ја гледам како оди низ двор, а под мишки има The Times, Daily Mirror, Le Figaro, Deutsche Zeitung, а бидејќи не знае да чита ОЧИГЛЕДНО снемала тоалет хартија и оди да сере!

Факултетски човек

Млад човек е примен на работа во голем супермаркет и првиот ден го пречекува менаџерот, го поздравува срдечно и му вели:
– Твојата прва задача денес ќе биде да го избришеш подот.
– Ама јас сум факултетски образован.
– Оф леле, извини. Дај ми ја метлата, јас ќе ти покажам како.