Дома / Вицови / Образованиe (страна 20)

Образованиe

Кариера

Го прашува учителката Игорче:
-Игорче,кој е најголемиот борец за кој си слушнал?
-Гоце Делчев учителке.
-Браво.Седи,петка.
Седнува Игорче,вади од под клупа слика и шепнува:
-Извини Рамбо,ама кариера си е кариера.

Цвеќиња

На час по биологија. Ајде деца кој ќе ми каже некое убаво цвеќе.
– Љубичица!
– Браво, многу убаво.
– Нарцис, учителке..
– Браво, многу убаво.
Малиот Трпе.
– Оргазам учителке!
Тоа не е цвеќе Трпе!
– Да учителке ама, многу, многу е убаво!

Потекнување

Малиот Трпе се враќа од школо.
Тато, учителката прашуваше за тебе.
– Ууу стварно, а што?
– Сакаше да знае од каков мајмун потекнувам!

На школо

Прв училишен ден после распустот и учителката ги прашува децата да кажат по една случка од одморот. Дошол на ред малиот Трпе.
– И така одам јас низ паркчето и начекувам едни како се дупат на клупа…
– Не така Трпе, ќе кажеш имаат сексуален однос!
– И одам така и гледам како двајцава седат на клупа и имаат сексуален однос, се прикрадувам поблиску за да видам подобро и кога тоа стварно се дупеле!

Полагање

Одат на полагање Струмичанец и Радовишанец.
Радовишанецот прашува:
– еј,псссс кој е одговорот на третото прашање.
– Це бе.-вели струмичанецот
– Це или бе?
– А бе це.
– уф мајката А,БЕ или ЦЕ? -збунето прашува Радовишанецот.
На тоа се изнервирува Струмичанецот и му вели:
– А бе це бе ееееее.

Ќе одлетам

Професорот седи во менза и јаде. Доага студент и седнува до него.
А на тоа професорот вели:
– Од кога орелите и свињите јадат на иста маса?
Студентот го погледнува си го зима јадењето и му вели:
– Добро тогаш ке одлетам на друга маса!

Болен петел

Малиот Трпе го поминал викендот на село кај баба му. Во понеделник учителката го прашала како си поминал и што видел на село:
– Видов многу гуски, патки и кокошки. Исто така видов и еден многу болен петел.
– А, од каде знаеш дека петелот бил болен?
– Па стално некоја кокошка го носеше на грб!

Славко и математиката

Мајката на Славко го прашува Славко:
– Славко го поправи ли кецот по математика?
– Не бе мамо, професорката ми го напишала со пенкало!

Орален Секс

Андреј на еден од испитите препишувал ама една негова колешка го видела и го пријавила на професорот. Тој нормално паднал али решил и да се освети на колешката. На пракса сите студенти набљудувале плунка. Колешката излегла од собата за момент, а Андреј во микроскопот и ставил сперма. Кога се вратила почнала да вика:
-Професоре тука нешто мрда!
Овој па и рекол: -Колешке не може да мрда, тоа е плунка.
-Не дојдите да видите, мрда.
Професорот дошол и погледнал во микпоскопот и само рекол:
-После орален секс добро се плакне устата.

 

Прв школски ден

Малиот Трпе се враќа дома после првиот школски ден.
– Сине бе, што си се скиселил толку?
– Ми кажаа и утре да дојдам во школо.