Пациент

Трпе му вика на Цветко:
– Абе и јас ќе се запишев на медицина, ама немаше смер: пациент.

Обиди се со

Клима

Трпе на испрашување по географија: Наставничката: – Трпе кажи ми каква клима владее во Македонија? ...