Немирен

Наставничката му се јавува на таткото на Трпе:
– Господине, син ви е много немирен.
– Знам, ако беше мирен ќе си го чував јас дома.

Обиди се со

Леб

Влегува Трпе дома. – Здраво Трпана! – Само тоа имаш да кажеш?! Излезе леб да ...