Дома / Вицови / Образованиe / Енциклопедија

Енциклопедија

Рамче му вика на татко му:
– Тато, ај купи ми енциклопедија.
– Мрш таму бе, јас пешки одев на школо.

Обиди се со

Клима

Трпе на испрашување по географија: Наставничката: – Трпе кажи ми каква клима владее во Македонија? ...