Домашна

Наставничката во школо го прашува малиот Трпе:
– Трпе зошто немаш домашна?!
– Не сме ја свариле уште наставничке! Викендов ќе биде готова, колку литри сакате?

Обиди се со

Пари

Трпе го прашува Цветко: – Што е најлошото нешто што си го направил за пари? ...