Бубалица

Двајца студенти од Факултет за физичка култура се возат во градски автобус. Покрај автобусот на тротоарот гледаат како трча еден нивни колега од факултет. Едниот студент му вика на другиот:
– Види го бе, има научено.

Обиди се со

Клима

Трпе на испрашување по географија: Наставничката: – Трпе кажи ми каква клима владее во Македонија? ...