Дома / Вицови / Образованиe

Образованиe

Одговарање

Малиот Трпе одговара пред цел клас, ама не му оди најдобро, па професорот му вели:
– Ех Трпе, repetitio est mater studium.
А Трпе возбудено му враќа:
– А ја на тебе и жена ти и ќерка ти!

Лага

Учителката ги прашува учениците;
– Кога ќе кажам: “Јас бев убава”, тоа е минато време, a кога ќе кажам: “Јас сум убава”, што е тоа?
Малиот Трпе крева рака и одговара:
– Тоа е лага учителке!

Возбуда

За време на лекција во петто одделение, наставникот ги прашува учениците:
– Деца, што е тоа што најмногу го возбудува човекот?
Од првиот ред крева рака Трпе:
– Ништо не може повеќе да возбуди човек од глетката на гола жена!
– Трпе, марш надвор од час и да му кажеш на татко ти утре да дојде во училиштето!
Следниот ден, наставникот влегува во петто одделение и гледа дека Трпе се крие во последната клупа.
– Трпе, стани! Мислиш нема да те видам ако се преместиш од првата во последната клупа? Зошто не му кажа на татко ти да дојде?
– Му кажав наставнику, и тој ми рече дека ако вас не ви возбудува глетката на гола жена, тоа значи сте геј и дека за мене е подобро да седам подалеку од вас!

Час

Професор на својот час истакнува неколку статистички податоци:
– Според најновите статистики 47% од жените, сакаат секојдневен секс, дури 70% го обожаваат оралниот секс, околу 40% ги изневеруваат своите мажи, 80% имаат по најмалку 2-3 омилени пози…
На ова студент од последните клупи довикува:
– Што ќе ни се овие статистики?? Имиња, адреси, телефони ни требаат!

Есеј

Испит на фолозофски факултет.
Есеј со што е можно помалку зборови кој ќе содржи: религија, секс, тајна.
Есејот што добил 10-ка гласи:
Боже, трудна сум, бар да знаев чие е дететo!

Месец

Во училиште, учителката го прашува малиот Трпе:
– Кажи Трпе кој месец има 28 дена?
– Сите учителке, само што некои имаат и повеќе!

Разлика

Го прашува учителката малиот Трпе:
– Која е разликата помеѓу мажите и жените?
Малиот Трпе одговара:
– Па учителке, кој број на чевли носите вие?
– 38.
– А вашиот маж?
– 44.
– Ете, разликата е меѓу нозете.

Трпение

Професорот им објаснува на учениците дека секогаш треба добро да се промисли пред нешто да се каже.
– Ако е нешто важно и сериозно, подобро да изброите до 100 пред тоа да го кажете.
По некое време, професорот забележал како во целото оделение децата мрдаат со усните се побргу и побргу. По некое време Трпе почнал:
– …деведесет и осум, деведесет и девет, сто. Професоре, ви гори палтото!

Шест единици

Трпе се прибира дома после училиште. Татко му го прашува:
– Какви ти се оценките на училиште?
– Па, тато…
– Кажи бе!
– Паааа… Имам шест единици…
– КОЛКУ?!?!
– Шест…
– По што ти е првата единица?
– По француски…
– Абе, магаре – зошто имаш единица по француски?
– Учителката рече да напишеме четири реченици и да си извлечеме заклучок.
И јас пишувам:
“1. Госпоѓата по француски оди со господинот по македонски.
2. Госпоѓата по француски оди со господинот по математика.
3. Госпоѓата по француски оди со господинот по информатика.
4. Госпоѓата по француски оди и со господинот по физичко. ”
Таткото рекол:
– Еј па таа била ороспија!
– Па и јас така и кажав и таа ми стави единица.
– Ајде, ти простувам за оваа единица. По што е следната?
– По математика… професорката ме прашува: „Колку е 5 по 6 ?“ и јас велам: „30“. Потоа ме прашува „А колку е 6 по 5 ?“
– Исти к**!
– И јас така и кажав и таа ми напиша единица.
– И овде си бил во право, простувам. По што е следната?
– По географија.
– Како така бе?
– Тато, ти знаеш ли каде се наоѓа Мароко?
– Уф да го е**м.
– Па и јас така и кажав и таа ми напиша единица.
– Добро – простувам . По што е следната?
– По биологија.
– Како успеа бе?
– Тато, професорката не нареди во два реда – во едниот ред женските, а во другиот машките.
Женските требаше да кажат пример од природата за женка, а тој од машките што стои спроти нив да го каже мажјакот. И Јана споти мене вели: „Мува“ и јас се мислам како е машко од мува и велам: „Мувоебец“ и професорката ми напиша единица…
– Добро, сине, добро. Кажувај за следната.
– Физичко. Професорот вели: „Кренете ја едната нога, кренете ја другата нога …“, а јас прашав „Професоре, на к*ров ли да стојам?“ И тој ми напиша единица.
– А последната?
– Музичко.
– И по музичко ли успеа да добиеш единица!!!
Трпе гневен:
– Тато после 5 единици на кого му е до пеење…

Прв ден на училиште

Трпана го спрема малиот трпе за првиот ден на училиште:
– Слушај сега Трпе, немој да не срамиш на училиште! Кога ќе те праша учителката како се викаш ти ќе и одговориш Трпе, кога ќе те праша колку години имаш ти ќе и кажеш седум и кога ќе те праша дали знаеш да читаш и пишуваш ти ќе и одговориш – не.
Трпе клинал со главата и цел пат од дома до училиште си повторувал:
– Трпе, седум, не…
Стигнал трпе на училиште и учителката го прашува:
– Колку години имаш ти?
Трпе подголтнува и промумлува:
– Трпе…
Учителката збунета го прашува:
– А како се викаш?
Трпе и одговара:
– Седум…
– Да не се зезаш ти со мене? – прашува учителката
– Не… – одговара Трпе