Надимак

Цветко го прашува Трпе:
– Комши зoшто кучето ти се вика Белчо, а е црно како ноќ?
– А жена ти, зашто вика Убавка, а комши?!

Обиди се со

Сида

Се караат Трпана и Цвета – Да даде господ, швалерот сида да ти фати! – ...