Пролет

Малиот Трпе ја прашува учителката:
– Учителке, од кај знаете дека доѓа пролет?
– Штом панталоните купени лани можам да ги закопчам, поминала зимата Трпе.

Обиди се со

Тестамент

Милионер на смртна постела го диктира тестаментот на адвокатот: – На ќерката и ја оставам ...