Нож

Во една лудница еден лудак го брка докторот со нож. Овој бегал, бегал, но на крајот се нашол во ќош и немал каде повеќе да бега. Лудакот му се приближил со ножот и му рекол на докторот:
– На сега ти бркаш.

Обиди се со

Прием во лудница

При посета на психијатриска болница Трпе го прашува директорот на кој начин одлучуваат кого ќе ...