Луле

Во лудница оди комисија да ги провери лудаците кој како се понаша и одат од еден до друг, некој се замислува дека е авион, друг скока во празен базен и така натаму. Доаѓаат до еден мирен кој си седи под едно дрво. Прашува главниот од комисијата: добро, што се замислува оној под дрвото?
Управителот на болницата рекол, оди, прашај го. Оди овој, го прашува:
– Добро, што се замислуваш ти?
Лудакот му одговорил:
– Е па, знаеш јас сум луле!
– Како бе луле?
– Е па, стави ми тутун на главата и повлечи доле.

Обиди се со

Тестамент

Милионер на смртна постела го диктира тестаментот на адвокатот: – На ќерката и ја оставам ...