Зоолошка

Трпе го носи син му вo зoолoшка. Малиот Трпе љубопитно го прашува татко си:
– Taтo,тато. Зoшто Majмунoв нe глeда тoлку лошo?!
– Потивко синe, уштe cмe на билетарата….

Обиди се со

Заплена

На граничен премин, полицаец му се јавува на службеникот на должност: – Здраво шефе, пронајдовме ...