Злато

Во 3 часот наутро, некој ѕвони на врата кај Трпе и Трпана. Трпе станува и оди да отвори да види која будала ѕвони во ниедно време:
– Еј, кој сте вие?
– Лопови.
– А, што сакате?
– Сакаме да имате злато!
– А, колку ви треба? Многу?
– 100 кила!
– А, може ли 105?
– Па зошто да не, дајте 105!
– Трпана, злато мое, станувај, дојдоа по тебе.

Обиди се со

Фамилијарна

Цветко го прашува Трпе: – Зошто раскинавте со Трпана? – Брат ја осетив нешто ми ...