Зима

Учителката им рекла на децата да напишат расказ на тема „Зима“. Пред крајот на часот, го скорнала малиот Трпе да прочита што напишал. Трпе чита:
– Зима е. Се е покриено со снег. Куќите се покриени со снег. Дрвата се покриени со снег. Се е бело. Шумата е покриена со снег. Улиците се покриени со снег. Реката е замрзната, а волци се сексаат на неа.
Учителката:
– Уф Трпе… незгодно…
Трпе:
– E незгодно им е учителке, шепите им се лизгаат на мразот.

Обиди се со

Швалер

Трпе се враќа од работа и ја фаќа жена си со љубовникот. Баммм! – Низ ...