Возење

Трпе патува со семејството на одмор со автомобил. По некое време малиот Трпе го прашува татко си:
– Тато, кој ти кажувал кога да менуваш брзина, каде да свртиш, како да си го ставаш ременот кога уште не си бил женет?

Обиди се со

Мамурлак

Сессат Цветко и Трпе во некој бар, Трпе зима пијачка и му вика на Цветко: ...