Тепачка

Се јавува Трпе во пожарна:
– Ало! Се степаа двајца!
– Дечко што да правиме ние? Наша работа е да гасиме пожари, а не да сопираме тепачки!
– Епа едниот е полицаец, а другиот доктор! Кај да се јавам?!

Обиди се со

Фамилијарна

Цветко го прашува Трпе: – Зошто раскинавте со Трпана? – Брат ја осетив нешто ми ...