Дома / Вицови / Личности / Тажна вест

Тажна вест

Кога починал Мајкл Џексон, веста брзо се проширила. Некој отишол во кафана во Куманово, и уште на влезот викнал:
– Слушнавте ли кој умрел?
Сите рекле: “Не!”
– Па, Мајкл Џексон умрел!
Трпе вознемирен станал од столчето, и со треперлив глас рекол:
-А Аца Лукас добар ли е?!

Обиди се со

Девојка

Цветко поминува покрај цвеќарница за 8-ми март. Продавачката го гледа и вели: – Господине, зарем ...