Тава

– Трпано, каква ти е оваа супа? Погрозно нешто во животот не сум јадел.
– Ама тоа не е супа! Ја наполнив тавата со вода да искисне за да ја измијам.

Обиди се со

Маркет

По пола саат чекање, Трпе стигнува на каса: – Госпоѓо, ми се повраќа од услугата ...