Дома / Вицови / Виц на денот / Скршена рака

Скршена рака

Цветко се шета и го гледа Трпе со гипс на раката:
– Што е бе Трпе, што направи?
– Ја скршив раката на три места.
– Еее Трпе, ја не би излагал повеќе на тие три места.

Обиди се со

Теле

Трпе и вели на Трана: – Трпано, замисли веќе шест дена лежам во штала покрај ...