Шанса

Трпе бил многу богат. И еден ден Трпана му вика:
– Слушај Трпе оној твојон возач веднаш да го отпуштиш од работа, за малку ќе ме прегазеше со колата!
– Немој така Трпано, ај да му дадеме на човекот уште една шанса!

Обиди се со

Швалерка

Трпана го фаќа Трпе со швалерката во кревет. Лута почнува да ја кубе и удира, ...