Ракомет

Трпана му вели на Трпе: – Бирај или јас или ракометот?
Трпе: – Ќе размислам 90 минути.

Обиди се со

Изум

Седат Трпе и Цветко запиени во кафана, Цветко прашува: – Трпе, дали знаеш дека американците ...