Дома / Вицови / Личности (страна 5)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Тава

– Трпано, каква ти е оваа супа? Погрозно нешто во животот не сум јадел.
– Ама тоа не е супа! Ја наполнив тавата со вода да искисне за да ја измијам.

Балет

Трпе раскажува на колегите:
– Прво улетува некоја хистерична жена па се фрла лево, десно, па по нејзе доаѓа еден куроња, па ја фаќа, па ја помирисува, па ја фрла, па те ќе ја секса, те нема. И тоа ти било балет!

Подароци

Трпе, абе порано за секој празник ми носеше подароци, откако се зедовме, ништо!
– Трпано, а си слушнала ли ти некој рибар да продолжи да и дава на рибата црви откако ќе ја фати?

Маркет

По пола саат чекање, Трпе стигнува на каса:
– Госпоѓо, ми се повраќа од услугата и од вашиот маркет!
– Сакате кеса?

Близначка

Се среќаваат Трпе и Цветко:
– Ај честито Трпе, слушнав си се оженил!
– Да бе, за близначка!
– Браво, а лесно ли ги разликуваш?
– Па, брат и нема цицки.

Син

Малиот Трпе го прашува тато му:
– Тато што сум ти ја тебе?
– Син.
– Е да бе црвен.

Клинци

Отишол Трпе на работа во странство. Не бил сигурен во верноста на Трпана па му рекол на комшијата:
– Слушај комшија, секој пат кога жена ми ќе ме изневери со друг заковај по еден клинец на вратата.
Комшијата се согласил.
Кога се вратил Трпе видел само три клинци на вратата и го прашал комшијата:
– Жена ми само три пати ме изневери?
А комшијата одговорил:
– Комши те молам другпат не ми давај вакви обрски ова е трета врата!!!

Пијаница

Трпана го буди Трпе ноќеска во 3 саатот и му вика:
– Абе Трпе вчера во фрижидерот оставив 3 шишиња ракија зошто сега има само 1?
– Зашто не сум го видел?

Швалер

Трпе се враќа од работа и ја фаќа жена си со љубовникот.
Баммм! – Низ прозор без да проговори ни збор.
Следниот ден пак ја затекнува Трпана со истиот љубовник, целиот во завои.
Баммм! – Пак го фрла низ прозор без да размисли.
Третиот ден пак ја затекнува жената со истиот љубовник. Целиот искршен тргнува кон мажот:
– Стоп! Кажи што сакаш од мене!
– Како што бе, да не спиеш со жена ми!
– Па така кажи, а не само да ме фрлаш!

Длабина

Трпе на одмор во Шпанија. Седи на една лежалка покрај базенот и се мисли како да го зеза црнецот којшто се сонча на соседната лежалка.
На крајот се сетил. Станува тој од лежалката го вади и го брцнува во базенот па вика гласно:
– Температурата на базенот е 25 степени.
Црнецот го гледа малку, па станува, го вади, го става во базенот и викнува гласно:
– Длабочина на базенот два метри и 55 сантиметри.