Дома / Вицови / Личности (страна 30)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Со пријателка

Трпе оди во бањата, се јавува на домашниот телефон, Трпана крева и со шепот и вели:
– Мила, те сакам.
Излегува Трпе од бањата и ја прашува Трпана:
– Драга, со кого разговараше на телефон?
А таа му одговара:
– Со една пријателка.

Лотарија

Трпана си доаѓа дома со нови обетки. Трпе ја прашува:
– Од кај ти се?
– Ги добив на лотарија.
После некое време пак:
– Од кај ти се обетките?
– Ти реков ги добив на лотарија.
После 2 недели, Трпана си доаѓа дома со 2 карти за одмор во Шпанија. Трпе пак ја прашува:
– Од кај ти се картите?
– Ги добив на лотарија.
Во Шпанија Трпе лежи на плажата и и довикува на Трпана која е во водата:
– Трпано, излези од водата, ќе ти настине лотаријата!

Маченце

Малиот Трпе и вика на мајка му:
– Мамо, отсега ќе си имаме маченце дома.
– Од кај знаеш?
– Тато го покани кога ти ќе бидеш ноќна смена.

Три задачи

Влегува Цветко во бар во Германија и гледа еден огромен сад полн со банкноти од по 100 евра и го прашува шанкерот:
– Што се овие?
– Кладба е, ставаш стотка во садот, јас ти давам 3 задачи, ако ги испилниш парите се твои.
– А какви се задачите?
– Стави стотка и ќе дознаеш.
Од љубопитнос Цветко става сто евра во садот.
– Значи треба да испиеш шише текила на екс, овде зад барот има еден питбул треба да му го извадиш расипаниот заб со голи раце, а над нас живее една 80 годишна баба која мечтае некој да ја задоволи за последен пат.
Цветко си помислил:
– Задачите се тешки, ама со мака сум ги заработил стоте евра и не се откажувам.
Го крева шишето текила и го пие на екс, потоа оди зад барот од таму се слуша борба, кршење, кучешко ржење, а потоа и кучешко завивање. Се стишува.
Се појавува Цветко целиот распартален и прашува:
– Каде е бабата со болниот заб?

Снаа

Малиот Трпе довел дома три девојки. Уште од вратата и вика на Трпана:
– Мамо, ај погоди која од овие три ќе ти биде снаа?
– Оваа третата, црнката. – рекла Трпана.
– Браво, од прва ја погоди. Како?
– Што знам, само што ја видов почна да ме нервира некако.

Прифаќање

Трпана на кафе муабет со некоја пријателка разговараат за пороците на младината, и Трпана вика:
– Знаеш, јас полесно би прифатила ако Трпе џуниор е хомосексуалец отколку наркоман…
Во истиот момент од собата на Трпе џуниор се слуша:
– А, јас попрво би примил игла!

Дружење

Трпана го прашува синот:
– Сине, зошто во последно време не се дружиш со Стојан?
– Па мамо, дали ти би се дружела со некој кој пие, пуши и се дрогира?
– Секако дека нема!
– Епа ете, гледаш, не сака ни он!

Кавијар

Влегол Цветко во луксузен ресторан и го прашува келнерот што има на менито.
– Денес имаме кавијар господине.
– А што е тоа кавијар ??
– Тоа се јајца од риба.
– Добро, тогаш дајте ми две на око.

Враќање

Разговараат две пријателки:
– Кажи ми, сосетке, како ти успеа мажот ти да се враќа дома рано?
– Лесно. Еднаш се врати дома по полноќ, и јас од спалната го повикав: – Стојане, ти ли си?
– А тој?
– Па, тој се вика Трпе!

Сон

Отишол Цветко на лекар и се жали:
– Докторе, секоја вечер сонувам необичен сон. Сонувам како згодни девојки влегуваат во мојот стан и се обидуваат да ме заведат.
– И вие како реагирате на тоа ?? – прашал докторот
– Никако. Само со рацете ги оттурнувам од себе.
– И што сакате јас да направам ??
– Ве молам докторе, скршете ми ги рацете!