Дома / Вицови / Личности (страна 3)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Женење

Трпе тајно се оженил без да знае мајка му. Па одлучил да ја зеза и донел жени дома:
– Мамо, се оженив! Погоди со која од овие три жени!
Мајка му без двоумење одговорила:
– Со оваа во средина!
Трпе зачуден ја прашува:
– Ама како знаеше од прва?!
– Уште одма почна да ме вознемирува!

Јајца

Трпана му вика на Трпе:
– Оди купи јајца од продавница!
– Имам две, уште колку треба?
– А тие две за ајдење ти се?!
– Не, само за лижење.
– Епа утре излижи си ги за појадок!

Трауматологија

Трпе лежи на трауматологија и влегува докторот:
– Како се здобивте со повредите на главата?
– Епа си лежев дома во кревет со девојката и одеднаш се појави жена ми.

Ќотек

Малиот Трпе го прашува малиот Цветко:
– Те тепаа за кецот по математика?
– Не. Се снајдов.
– Е како?
– Му ставив кондом на татко ми во џеб и цел ден мајка ми него му се дереше!

Знаење

Се прибира Трпе дома, а Трпана нервозно:
– Се’ знам гаду еден!
– Така ли? Ај кажи колку притоки има Брегалница од левата страна?!

Печурки

На час по биологија децата учеле за печурки и учителката ги прашува децата дали знат некои видови на печурки.
Цветко: Лисичарка.
Учителката: Браво Цветко, друг?
Столе: Буковка.
Учителката: Браво, друг.
Трпе: Јас знам учителке, дупач!
Учителката: Па добро бе Трпе, каде имаш видено таква печурка, како не ти е срам?
Трпе: Па мајка ми и комшивката одат по печурки стално, а комшивката и вели на мајка ми ајде да одиме по печурки, може ќе најдеме некој дупач!

Срца

Попот го сретнал Трпе и му вели:
– Денеска венчав три пара, и сега седум срца се исполнети со радост!
– Попе, сакаш да кажeш шест срца.
– Ти да не мислиш дека ги венчав без пари?!

Доверба

Трпана го прашува Трпе:
– Драги, ми веруваш, нели?
– Да душо, се разбира дека ти верувам.
– Знаеш дека никогаш не би те излажала, така?
– Секако!
– Бандерата на паркингот ме удри додека паркирав!

Штрк

Малиот Трпе ја прашува мајка си:
– Мамо, што прави штркот, од кога ќе го донесе бебето?
– Лежи на троседот, гледа фудбал, пие пиво и игра на компјутерот!