Дома / Вицови / Личности (страна 121)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Фројдовска грешка

Оди Трпе на лекар и вели:
– Докторе синоќа направив фројдовска грешка. Вечерав со тештата и сакав да и кажам: "Подај ми го путерот те молам!", а и реков: "Краво глупава, ми го упропасти животот!".

Физика

Отишол Мујо кај Хасо на гости и го гледа Хасо како го става пенисот на печка и го прашал што е работата, а он му вика:
– Па нели Мујо телата на топлина се шират а на ладно се теснат!
– Добро, а кај е жена ти?
– Па во фрижидерот.

Шопинг

Трпе отишол во Бугарија на шопинг. Ја паркирал колата, и на шофер шајбната напишал “внатре нема ништо вредно”.
Кога се вратил од шопинг, што ќе види, колата обиена, скршени џамови, внатре се испретурено и нашол едно ливче на кое пишувало:
– Ас сам должен да проверам!

Љубомора

Трпана го прашува Трпе што е тоа Љубомора:
– Види вака жено, тоа ти е кога по цел ден работиш и кога некој пат порано ќе си дојдеш од работа и ќе ме најдеш со сосетката од трети спрат заедно во кревет.
– Ааа, значи тоа ти е исто кога ти ќе работиш по цел ден и некој пат порано кога ќе си дојдеш и ќе ме најдеш со соседот заедно во кревет, а?
– Види вака жено, НЕ МЕШАЈ ЉУБОМОРА СО ЌОТЕК!

Прошетка

Трпе и Трпана излегле со кучето на прошетка, кога по некое време Трпана се сетила дека заборавила да облече гаќи. И му текнало на Трпе идеја:
– Трпано, дај на кучето да те помириса меѓу нозе, ќе истрча оно до дома и ќе ти ги донесе гаќите !
Трпана го послушала и му дало на кучето да ја помириса меѓу нозе. И кучето истрчало одма назад.
Поминало долго време, а кучето го нема, кога после пола саат доаѓа кучето, ама со пенисот од комшијата во заби.

Црно дете

Трпана му вика на Трпе:

– Сакам да ми направиш црно дете! Трпе видел невидел решил да се распрашува и отишол во Косово кај Кфор и прашал еден црнец како се прави црно дете.

Црнецот му рекол:

– Многу лесно, голем ти е 25см? -Не 20.

А дебел ти 15цм? -Не само 10 (одоворил Трпе).

Црнецот: Епа, неможеш да направиш ти влага светлина.

Палецот

Цветко нарачува чорба. Келнерот му ја носи ама и палецот го ставил внатре. На тоа Цветко револтирано:
– А бе мајсоре, што правиш бе, вади го тоа палецот од чорбата.
– Извинете ама мене докторот ми кажа палецот цело време да го држам на топло бидејќи имам чир на него.
– А да си го ставиш палецот во газот, таму е потопло!?
– Па до прееска ми беше таму!

Сексуален живот

Цветко новинарот на улица прави анкета за сексуалниот живот на пензионерите и прашува еден дедо каков е неговиот сексуален живот, а тој одговара:
– Епа јас кога ќе станам од сабајле одам по леб и млеко, па го носам внучето во градинкка, па одам на пазар, па потоа го земам внучето од градинка, па одам да докупам уште нешто, па….
Новинарот го прекинува:
– Ама извинете јас ве прашав за сексуалниот живот, а не за…
– Е синко, денеска мене така ме ебаваат…

Не се брзам…

Цветко фатил такси, ама имал само 30 денари и го молел таксистот за тие пари до дома да го однесе.
Таксистот на тоа возбудено:
– Јас треба на децата леб да им купам.
– Е добро де, ќе почекам, не се брзам толку!

Внимавање

Трпе ја носи жена му на доктор.
– Трпе ви честитам , ќе станете татко.
– Ама како, јас внимавав, многу внимавав.
– Е па Трпе, тоа ти е исто како во сообраќајот, ти ќе внимаваш ама друг ќе налета.