Дома / Вицови / Личности (страна 114)

Личности

Трпе и Трпана, Мујо и Хасо, Цветко, Чак Норис.

Љубов на македонски начин

Цветлп бил на службен пат, налетал на проститутка и ја прашал:
– Колку пари?
– 100 евра.
– Важи ама да водиме љубов на македонски начин.
– Нема проблем. Што се не сум преживеала па ке помине и тоа.
По бурната ноќ проститутката го прашува:
– Се беше супер ама што беше работата со секс на македонски начин?
– Ништо особено тоа значи дека ќе ти платам утре.

Мортус пијан

Цветко мортус пијан оди на лекар.
– А бе докторе, градиве ме болат.
– Да не си паднал случајно?
– Не бе докторе…
– Да не си спиел гол, па да те фати промаја?
– Не бе докторе…
– А бе ти, пијан да не си?
– Малку бе докторе…
– Е па од шанкот те болат градите!

Позитивни вибрации

Цветко се жали на колегите од работа.
– Денов ми е катастрофа, ми ја украдоа колата, во станот имав пожар, девојката ми раскина, е само ХИВ – тестот ми е позитивен.

Мокрача

Цветко тркалал буре по улица. Го среќава Трајче и го прашува што прави.
– А бе докторот ми кажа да донесам мокрача по еден месец.

Жалење

Цветко се жали за своето работно место.
– Не можам веќе да издржам, ме отекоа, само нешто ме прашуват.
– А што работиш?
– На шалтер за информации.

Во кино

Ја прашала Трпана својата мајка:
– Мамо, може ли да одам со Трпе во кино?
– А кој филм ќе го гледате?
– Некој хорор.
– Е не може, да се уплашиш таму, па да му се доближиш и да се гушкате.
– Може ли тогаш да гледаме некој љубовен?
– Љубовен? Нема шанси, па после да се бацувате во сред кино.
– Добро мамо, а може ли барем да гледаме некој смешен?
– Е тоа може.
И кога се вратила Трпана од кино, мајка и ја прашала како си поминале:
– Па знаеш мамо, да не ме држеше Трпе цело време за дунда, ќе се измочав од смеење.

Смртоносен секс

Го прашуваат на школо малиот Трпе како умрела баба му!
-Умре од секс, им рекол тој!
-Е како може да умре од секс?
-Епа така,се сјеба по скали

Сида

Малиот Трпе го прашува дедо му:
– Дедо имаш сида?
– Не, внучко, немам, уште не сум земал пензија!

Торта или помија

Го прашуваат Цветко:
– Што сакаш ти Цветко повеќе, жена лепотица, која се швалерисува или грда, ама верна жена.
– Лепотица нормално.
– Зошто бе Цветко?
– Па подобро да делам торта со сите, него сам да јадам помија.

Буре со мала славина

Го зафркаваат Цветкота:
– Штом си толку дебел, онаа работа доле мора да ти е мала.
Цветко одговара:
– А кај сте виделе вие големо буре со мала славина.